ЗСУ провели короткий, але значний наступ на Запорізькому напрямку – ISW

Читать на русском
Як зазначили в ISW, контрнаступ України, ймовірно, складатиметься з багатьох подібних заходів різного масштабу.
Ілюстративне фотоУкрінформ

Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що за останні кілька діб ЗСУ провели контрнаступальні операції щонайменше на трьох ділянках фронту, зокрема на Запорізькому напрямку.

Про це йдеться у зведенні ISW.

«Україна провела контрнаступальні операції з різними результатами щонайменше на трьох ділянках фронту в рамках ширших контрнаступальних зусиль, які розгортаються з неділі, 4 червня», – йдеться в повідомленні.

Контрнаступ ЗСУ: як політики стримують очікуванняНа тлі підготовки контрнаступу ЗСУ в Україні почали побоюватися, що його результат може не виправдати завищені очікування.

При цьому, українські офіційні особи повідомили, що війська ЗСУ перейшли від оборони до наступу на Бахмутському напрямку і просунулися на флангах міста на відстань від 200 м до майже двох кілометрів.

Також 4 червня українські війська досягли тактичних успіхів під час локалізованих контратак у західній частині Донецької області, біля межі Донецької та Запорізької області.

Сили оборони, як вказують аналітики, провели обмежений, але все ж таки значний наступ на заході Запорізької області в ніч з 7 на 8 червня. Проте окупанти, ймовірно, змогли відновити свої позиції.

Зазначається, що українські атаки в Запорізькій області 8 червня не відображають повного обсягу українських можливостей теперішнього контрнаступу.

Також аналітики припускають, що контрнаступ України, ймовірно, складатиметься з багатьох заходів різного масштабу, в тому числі більш локальних атак, як це спостерігалося в цьому секторі 8 червня, і менші зусилля не відображають максимального потенціалу української чисельності або ефективності.

Нагадаємо, що за останню добу в Україні знищено 1 тисячу 10 окупантів. З початку повномасштабної війни втрати російської армії становили 213 тисяч 770 осіб.

Також у розвідці пояснили, чому ЗСУ не зайшли до Криму навесні, як обіцяв Буданов.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: