Україна отримала достатньо зброї для контрнаступу – Кулеба

Читать на русском
Глава МЗС упевнений, що контрнаступ принесе країні перемогу, необхідну для вступу до НАТО. Однак членство в Альянсі, ймовірно, стане можливим лише після завершення війни.
Фото: Getty Images

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів, що Україна вже одержала достатньо зброї для контрнаступу.

Таку заяву глава зовнішньополітичного відомства зробив в інтерв'ю Reuters.

Контрнаступ ЗСУ: як політики стримують очікуванняНа тлі підготовки контрнаступу ЗСУ в Україні почали побоюватися, що його результат може не виправдати завищені очікування.

Кулеба впевнений, що ця операція принесе країні перемогу, необхідну для вступу до НАТО. Однак членство в Альянсі, ймовірно, стане можливим лише після завершення війни.

«Вступ до НАТО не може зупинити цю війну, але він зупинить подальші війни. Тому найкращий спосіб забезпечити безпеку в регіоні — дійти того моменту, коли Україна стане членом НАТО», — сказав Кулеба.

На запитання про те, чи можна говорити, що контрнаступ уже розпочався, Кулеба не відповів. При цьому він заявив, що найголовніше не те, почався він чи ні, а те, що він закінчиться перемогою України.

Нагадаємо, днями президент Володимир Зеленський запевнив, що Україна вже готова до контрнаступу.

А в Міноборони України опублікували ролик, у якому ЗСУ закликають дотримуватися тиші. Це відео показали на кримському телебаченні.

Крім того, у ЗСУ попередили, що росіяни поширюватимуть недостовірну інформацію про контрнаступ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: