Росіяни помилково прийняли просування ЗСУ на деяких ділянках за контрнаступ – Данілов

Читать на русском
Українські бійці ще не розпочали запланованого контрнаступу по звільненню тимчасово окупованих територій.
Getty Image

Українські бійці ще не розпочали запланованого контрнаступу по звільненню тимчасово окупованих територій.

Про це в інтерв’ю Reuters заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

Контрнаступ ЗСУ: як політики стримують очікуванняНа тлі підготовки контрнаступу ЗСУ в Україні почали побоюватися, що його результат може не виправдати завищені очікування.

За його словами, коли Сили оборони України розпочнуть запланований контрнаступ, тоді це всі побачать. Натомість росіяни помилково прийняли просування українських військових на деяких напрямках за початок великої операції.

«Усе це неправда. Коли все це почнеться, вирішать наші військові. Коли ми почнемо контрнаступ, усі про це дізнаються, усі це побачать», – заявив Данілов.

Також секретар РНБО відзначив, що перемовин не буде, доки російські війська не покинуть територію України.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів, що Україна вже одержала достатньо зброї для контрнаступу.

Своєю чергою командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв сказав, що військове керівництво заздалегідь передбачало можливий підрив Каховської ГЕС окупантами. Тому такі дії ворога не вплинуть на наступ Сил оборони.

Водночас українські військові на Бахмутському напрямку перейшли з оборони в наступ та за 6 червня просунулися до 1100 метрів на різних ділянках.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: