Окупанти безуспішно намагалися наступати на трьох напрямках – Генштаб

Читать на русском
На сході за добу сталося понад 30 бойових зіткнень. Армія рф безуспішно намагалася наступати на Лиманському, Бахмутському та Мар'їнському напрямах.
Фото: Генштаб

Російські війська минулої доби безуспішно намагалися наступати на Лиманському, Бахмутському і Мар'їнському напрямах. Загалом на Донбасі сталося понад 30 бойових зіткнень.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

«Російські терористи здійснили черговий воєнний злочин – з метою недопущення просування наших військ підірвали внутрішні конструкції Каховської ГЕС. Внаслідок теракту близько 80 населених пунктів знаходяться в зоні підтоплення», – зазначили у Генштабі.

Минулої доби противник завдав 35 ракетних ударів, 41 авіаційний удар і здійснив 57 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без істотних змін. На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог здійснив артилерійські обстріли десятків населених пунктів у Чернігівській, Сумській та Харківській областях.

На Лиманському напрямку минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Кремінна, Білогорівка Луганської області та Берестове Донецької області.

На Бахмутському напрямку окупанти вели наступальні дії у напрямку Кліщіївки – успіху не мали.

На Авдіївському напрямку противник наступальних дій не вів.

На Мар'їнському напрямку Сили оборони відбили всі 13 атак противника в районі міста Мар'їнка.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії.

Авіація сил оборони за минулу добу завдала 17 ударів по районах зосередження особового складу та 4 по зенітно-ракетних комплексах противника. Минулої доби знищено російський штурмовик Су-25 і 4 розвідувальні БпЛА.

Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 9 пунктів управління, 4 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, 3 боєприпаси, зенітно-ракетний комплекс, 14 артилерійських підрозділів противника на вогневих позиціях та 18 інших важливих цілей ворогів.

Нагадаємо, 5 червня у Міноборони заявили, що українські військові переходять до наступальних дій на деяких ділянках фронту.

Командувач Об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв запевнив, що підрив Каховської ГЕС не вплине на наступ української армії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: