Глава Херсонської ОВА назвав площу затоплення області через руйнування дамби

Читать на русском
Під водою через руйнування греблі Каховської ГЕС опинилося 600 квадратних кілометрів Херсонської області, з них 68 відсотків – це лівий берег.
Фото: Суспільне

Внаслідок руйнування дамби Каховської ГЕС затоплено 600 квадратних кілометрів Херсонської області.

Про це вранці, 8 червня, повідомив голова обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

Руйнування Каховської ГЕС: як росіяни просувають версію про самознищенняПоки українці всією країною рятують постраждалих на Херсонщині та рахують потенційні збитки довкіллю від екоциду, який вчинила росія, світ висловлюється доволі обережно щодо винуватців трагедії, а російські опозиційні медіа просувають версію про самознищення.

«Щодо оперативної ситуації – середній рівень підтоплення – 5,61 метра. Затоплено 600 квадратних кілометрів Херсонської області, з них 32% – правобережжя та 68% – лівий берег. Незважаючи на шалену небезпеку та постійні російські обстріли, триває евакуація із зони затоплення. На 6 ранку небезпечні території залишили 1999 людей, найбільше евакуювали з району Корабел – 1495 осіб», – розповів Прокудін.

Він додав, що на лівому березі області надзвичайно важка ситуація: люди страждають не лише від затоплення, а й від російського терору та небажання окупантів допомогти.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що у тимчасово окупованому місті Олешки вже є перші загиблі внаслідок підтоплення, попередньо – троє людей.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, який очолює Штаб із ліквідації наслідків катастрофи, сказав, що влада активно працює над тим, щоб допомогти українцям в окупації.

Також у МВС повідомили, що троє людей вважаються зниклими безвісти після прориву греблі.

Президент Володимир Зеленський розкритикував ООН та Міжнародний комітет Червоного Хреста за їхню бездіяльність після катастрофи на Херсонщині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: