На лівобережжі Херсонщини окупанти не проводять евакуацію і перешкоджають у цьому волонтерам

Читать на русском
Російські окупанти на загарбаному ними лівобережжі Херсонщини провалили евакуацію населення.
libkos

Російські окупанти на загарбаному ними лівобережжі Херсонщини провалили евакуацію населення.

Про це повідомив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський, передає Укрінформ.

Що відомо про Каховську гідроелектростанцію, яку підірвали росіяниЩо відомо про Каховську гідроелектростанцію на Херсонщині, яку зруйнували окупанти – на інфографіці.

За його словами, на лівому березі Херсонщини велика кількість людей не могли виїхати, вони знаходяться на дахах затоплених будинків. Окупаційна влада евакуацію провалила повністю. Соболевський вважає, що російські агресори і не збиралися по-справжньому займатися евакуацією, окупанти навпаки заважали працювати волонтерам.

«Людям, які намагалися допомогти своїм сусідам, російські військові просто створювали перешкоди», – додав заступник голови Херсонської обласної ради.

Зокрема, надходила інформація про випадки вимагання грошей з боку російських військових за те, що вони дозволяли мешканцям на човнах збирати постраждалих з дахів будинків.

Нагадаємо, після підриву дамби Каховської ГЕС зниклими безвісти вважаються троє людей.

Додамо, Кабінет міністрів ухвалив низку рішень, які мають допомогти у ліквідації наслідків підриву росіянами Каховської ГЕС. Водночас президент Зеленський звернувся до світу. Він наголосив, що підірвавши Каховську ГЕС російські окупанти скоїли найбільший за десятки злочин екоциду.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: