Україна шукає шляхи, щоб евакуювати людей з лівобережжя Херсонської області – глава МВС

Читать на русском
Клименко додав, що евакуаційним роботам на правобережжі перешкоджає сильна течія, а також обстріл з боку окупантів.
Фото: mvs.gov.ua

Влада активно працює над тим, щоб допомогти українцям в окупації, які постраждали через підрив росіянами греблі Каховської ГЕС.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Евакуйовані з Херсонщини отримають грошову допомогу – що відомоСитуація з евакуацією наразі контрольована. Всього евакуйовано понад 1300 осіб, серед них є люди, які потребують особливого догляду.

За його словами, на тимчасово захопленій території наразі підтоплено 10 населених пунктів.

«На даний час у Херсонській області підтоплено 29 населених пунктів, з них 10 – на тимчасово окупованій території. І ми зараз шукаємо можливі шляхи для того, щоб евакуювати наших громадян, які знаходяться на лівому березі Дніпра, кинуті росіянами напризволяще», – підкреслив Клименко.

Він додав, що евакуаційним роботам на правобережжі перешкоджає сильна течія, а також обстріл з боку окупантів.

Зазначається, що рятувальники та поліцейські евакуюють не лише людей, а й хатніх тварин, яких вдається врятувати. Після цього потерпілих доправляють до пунктів надання допомоги.

Нагадаємо, за даними Херсонської ОВА, російські окупанти на захопленому ними лівобережжі Херсонщини провалили евакуацію населення.

Раніше Кабінет міністрів ухвалив низку рішень, які мають допомогти у ліквідації наслідків підриву росіянами Каховської ГЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: