Апеляція ВАКС пом'якшила вирок ексначальнику відділу прокуратури Київщини

Читать на русском
Апеляційна палата пом'якшила вирок колишньому посадовцю прокуратури Київщини, звільнивши його від покарання.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду пом'якшила вирок колишньому начальнику відділу управління нагляду у кримінальних провадженнях прокуратури Київської області Володимиру Чеботарьову. Йому змінили обвинувачення на зловживання впливом, призначивши покаранням 4 роки позбавлення волі, але звільнили від покарання у зв'язку із закінченням строків давності.

Про це повідомляє прес-служба АП ВАКС.

«За результатами розгляду колегія суддів частково задовольнила апеляційні скарги сторони захисту, перекваліфікувавши дії обвинувачуваного з ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 369 КК України на ч. 2 ст. 369-2 КК України та призначивши йому покарання у виді позбавлення волі на строк 4 роки. Обвинувачуваного звільнено від покарання за ч. 2 ст. 369-2 КК України на підставі п. 3 ч. 1 ст. 49, ч. 5 ст. 74 Кримінального кодексу України, у зв'язку із закінченням строків давності притягнення до кримінальної відповідальності», – інформує суд.

Як відомо, антикорупційний суд визнав Чеботарьова винуватим у шахрайстві та підбуренні до надання хабаря. Йому призначили покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років з конфіскацією всього належного йому майна та позбавлення чину юриста першого класу.

За версією обвинуваченням, навесні 2016 року експосадовець прокуратури Київської області Чеботарьов підбурив директора фірми «Віртуоз ЛТД» Олександра Кучеренка до надання неправомірної вигоди у 130 тисяч грн прокурорам органів прокуратури Рівненської області. Приводом стало кримінальне провадження, відкрите за фактом завищення у відомостях обсягів постачання зазначеним підприємством у 2015 році продуктів харчування до закладів освіти в Рівному, через що місцевий бюджет зазнав збитків.

Чеботарьов пообіцяв сприяти тому, аби місцева прокуратура закрила відповідне провадження щодо дій підприємства. Отримавши 50 тис. грн як частину неправомірної вигоди, обвинувачений залишив її собі, чим заволодів цими коштами шахрайським шляхом.

Нагадаємо, ВАКС засудив до 5 років ув'язнення колишнього заступника голови правління «Укргазвидобування» Олексія Тамразова.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: