Справа ексголови суду Рівненщини: вирок адвокату та пособнику не змінили

Читать на русском
Апеляційна інстанція залишила без змін обвинувальний вирок адвокату та посереднику, які планували передати кошти вже покійному судді.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін вирок, яким визнали винуватими у зловживанні впливом адвоката Дмитра Поліщука та пособника Анатолія Онопрійчука. Вони мали передати гроші вже покійному колишньому голові Здолбунівського районного суду Рівненської області Олегу Плеваку.

Про це повідомляє прес-служба АП ВАКС.

Фігурантів хоч і визнали винуватими, проте у зв'язку із закінченням строків давності звільнили від покарання.

«6 червня 2023 року АП ВАКС розглянула апеляційні скарги сторони захисту на вирок ВАКС від 19 серпня 2022 року, яким визнано винуватими адвоката та його пособника в одержані неправомірної вигоди від учасника цивільної справи за вплив на суддів Апеляційного суду Рівненської області з метою ухвалення рішення про задоволення апеляційної скарги вказаного учасника справи (ч. 2 ст. 369-2, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України). За результатами розгляду колегія суддів апеляційні скарги сторони захисту залишила без задоволення, а вирок ВАКС – без змін», – інформує суд.

Як відомо, ВАКС визнав винуватими у зловживанні впливом адвоката Дмитра Поліщука та пособника Анатолія Онопрійчука. Судді призначили адвокату Поліщуку покарання у виді позбавлення волі строком на чотири роки, а Онопрійчуку – три роки. Водночас судді звільнили їх від цього покарання, оскільки минуло 5 років з дня вчинення ними кримінального правопорушення, тобто спливли строки давності.

Нагадаємо, в березні 2016 року САП скерувала до суду обвинувальний акт стосовно ексголови Здолбунівського райсуду Рівненщини Плеваки та інших.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: