ВАКС засудив до 5 років ув'язнення ексзаступника голови «Укргазвидобування» Тамразова

Читать на русском
Антикорупційний суд виніс черговий обвинувальний вирок, засудивши до ув'язнення колишнього посадовця державної газовидобувної компанії за дачу хабара.

Вищий антикорупційний суд засудив до 5 років позбавлення волі колишнього заступника голови правління ПАТ «Укргазвидобування», якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує у дачі неправомірної вигоди колишньому посадовцю Генеральної прокуратури України.

Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

«24 грудня колегія суддів ВАКС ухвалила вирок, яким визнала винуватим колишнього заступника керівника ДК «Укргазвидобування» НАК «Нафтогаз України» у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України, та призначила йому покарання у виді 5 років позбавлення волі. Також вироком суду застосовано спеціальну конфіскацію щодо 100 000 доларів США, які були предметом неправомірної вигоди», – інформує суд.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про Олексія Тамразова.

Нагадаємо, Тамразова затримали 9 серпня за спробу дати хабара в особливо великому розмірі колишньому заступнику начальника Департаменту міжнародно-правового співробітництва Генпрокуратури України Костянтину Кулику. За версією обвинувачення, він нібито передав 100 тисяч доларів за зняття арешту з близько 9 млн кубів природного газу, що проходили як доказ у кримінальній справі щодо злочинної організації президента-втікача Віктора Януковича та олігарха Сергія Курченка.

10 серпня суд у закритому режимі заарештував Тамразова на два місяці з альтернативою застави в 3 млн грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: