Апеляція ВАКС готова розглянути скаргу на вирок голові райсуду

Читать на русском
Апеляційна інстанція завершила підготовку до розгляду скарги на вирок керівнику районного суду на Київщині.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду готова розглядати скаргу на вирок, яким призначили 8,5 років позбавлення волі голові Баришівського районного суду Київської області Олександру Лисюку. Його визнали винуватим в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 29 травня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Закінчити підготовку до апеляційного розгляду. Призначити апеляційний розгляд за апеляційною скаргою захисника обвинуваченого (Олександра Лисюка – ред.) адвоката на вирок Вищого антикорупційного суду від 27 березня 2023 року на 10:00. 12 липня 2023 року в приміщенні Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду», – йдеться в рішенні.

Як відомо, антикорупційний суд визнав голову Баришівського райсуду Київщини Олександра Лисюка винуватим в одержанні неправомірної вигоди. Йому призначили покарання у виді позбавлення волі строком на 8,5 років з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади строком на 3 роки. Йому також заборонено після відбуття основного покарання обіймати керівні посади впродовж наступних 3 років. Крім того, суд конфіскував усе належне обвинуваченому майно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: