Антикорупційний суд ув'язнив ексначальника відділу прокуратури Київської області

Читать на русском
Антикорупційний суд закінчив розглядати справу за обвинуваченням колишнього прокурора, визнавши його винним.

Вищий антикорупційний суд визнав винним у підбуренні до надання хабара та шахрайстві колишнього начальника відділу нагляду за додержанням законів територіальними органами поліції при провадженні досудового розслідування та підтриманням державного обвинувачення управління нагляду у кримінальних провадженнях прокуратури Київської області Володимира Чеботарьова.

Таке рішення 14 січня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Володимира Чеботарьва визнати винуватим у пред'явленому обвинуваченні за частиною 4 статті 27, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 369 і ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України», – оголосили судді.

Суд призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років з конфіскацією всього належного йому майна та позбавлення чину юриста першого класу. Крім того, суд збільшив заставу обвинуваченому Чеботарьову до 1 240 500 грн. Також на нього поклали такі обов'язки: не відлучатися з Києва без дозволу суду; повідомляти суд про зміну місця проживання; здати закордонні паспорти і носити електронний браслет

Вказаний вирок не набув чинності і може бути оскаржений до апеляційної палати ВАКС протягом 30 днів. Рішення ухвалила колегія у складі: головуючої судді Лесі Федорак, суддів Ігоря Строгого та Маркіяна Галабали.

За версією обвинуваченням, навесні 2016 року експосадовець прокуратури Київської області Чеботарьов підбурив директора фірми «Віртуоз ЛТД» Олександра Кучеренка до надання неправомірної вигоди у 130 тисяч грн прокурорам органів прокуратури Рівненської області. Приводом стало кримінальне провадження, відкрите за фактом завищення у відомостях обсягів постачання зазначеним підприємством у 2015 році продуктів харчування до закладів освіти в Рівному, через що місцевий бюджет зазнав збитків.

Чеботарьов пообіцяв сприяти тому, аби місцева прокуратура закрила відповідне провадження щодо дій підприємства. Отримавши 50 тис. грн як частину неправомірної вигоди, обвинувачений залишив її собі, чим заволодів цими коштами шахрайським шляхом.

Нагадаємо, ВАКС засудив до 5 років ув'язнення колишнього заступника голови правління «Укргазвидобування» Олексія Тамразова. Також суд ув'язнив ексдиректора Чорнобильського спецкомбінату на 3,5 роки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: