В Укргідроенерго назвали можливі терміни та вартість будівництва нової Каховської ГЕС

Читать на русском
Будівництво нової Каховської ГЕС на місці зруйнованої коштуватиме до мільярда доларів. На це може піти щонайменше п'ять років.
vikna.tv

На місці зруйнованої окупантами Каховської ГЕС у Херсонській області буде збудовано нову станцію. Її будівництво обійдеться у суму від 800 млн до 1 млрд доларів.

Про це в інтерв'ю Forbes сказав керівник Укргідроенерго Ігор Сирота.

Що відомо про Каховську гідроелектростанцію, яку підірвали росіяниЩо відомо про Каховську гідроелектростанцію на Херсонщині, яку зруйнували окупанти – на інфографіці.

«Сьогодні вже проговорили це питання з проєктним інститутом. До нас вже звернулися будівельники з Італії і Туреччини. За нашими розрахунками, щоб побудувати нову станцію, потрібно від 800 млн до 1 млрд доларів. Окрім станції, треба буде будувати мостовий і залізничний перехід. Все це зруйновано. Якщо працювати 24/7, на це піде п’ять років. І ми будемо це робити», – сказав Сирота.

Він зазначив, що роль Каховської ГЕС буде видно найближчими днями: окрім стабілізуючої ролі для енергосистеми, водосховище давало воду величезній кількості людей та підприємств.

За словами Сироти, після деокупації Каховки буде збудовано тимчасову греблю, після чого Каховське водосховище буде тимчасово наповнене водою з верхніх водосховищ.

«На цю роботу нам знадобиться місяць. Ми вже розробляємо проєктні рішення. Після цього будуватимемо нову станцію на місці зруйнованої Каховської ГЕС», – додав він.

Нагадаємо, окупанти в ніч проти 6 червня підірвали Каховську ГЕС. Її замінували ще минулого року.

Наслідки підриву ГЕС видно на нових супутникових знімках.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: