Кислиця заявив, що підрив ГЕС є відповіддю Кремля на заклики до миру

Читать на русском
Росія вдалася до терористичного акту, що призвів до найбільшої техногенної катастрофи в Європі за останні десятиліття.
Главком

Підрив росією Каховської гідроелектростанції – це терористичний акт проти об'єктів критичної інфраструктури України, мета якого – спричинення максимальної кількості руйнувань і жертв.

Про це заявив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця на засіданні Радбезу.

Він заявив, що підрив дамби – це відповідь Кремля на заклики країн до мирних переговорів з рф. Він наголосив, що своїми діями росія підтвердила, що анітрохи не зацікавлена в деескалації чи мирі.

«Її треба зупинити й знешкодити, а не умиротворити. І саме тому поразка росії – поразка, яку ми забезпечимо у будь-якому разі – буде найбільшим внеском у безпеку нашого регіону і всього світу», – додав Кислиця.

Що відомо про Каховську гідроелектростанцію, яку підірвали росіяниЩо відомо про Каховську гідроелектростанцію на Херсонщині, яку зруйнували окупанти – на інфографіці.

Згідно з його словами, теракт на Каховській ГЕС раніше активно обговорювався на рівні окупаційних військ у Херсонській області, пропагандистів на російському телебаченні та в МЗС країни-агресора, і це свідчить про те, що він був спланований заздалегідь.

«Це терористичний акт проти об'єктів критичної інфраструктури України, метою якого є спричинення якомога більшої кількості жертв серед цивільного населення та максимальних руйнувань. Вдаючись до тактики випаленої землі, або в цьому разі до тактики затопленої землі, російські окупанти фактично визнали, що захоплена територія їм не належить, і вони не в змозі утримувати ці землі», – сказав Кисилиця.

У відповідь на закиди постпреда росії при ООН Василя Небензі, який звинувачував Україну в підриві греблі, Кислиця зауважив, що ця заява є «передбачувано брехливою».

«Ми спостерігаємо той самий прийом – звинувачення жертви у власних злочинах. Мало шансів, що країна, яка відчайдушно заперечувала свої воєнні злочини в Маріуполі, Бучі, Ізюмі, на Запорізькій АЕС, визнає відповідальність за сьогоднішню техногенну катастрофу», – наголосив постпред.

При цьому, він нагадав, що гребля і вся Каховську ГЕС вже понад рік знаходиться під контролем держави-окупанта.

«Підірвати її якось ззовні, обстрілом, фізично неможливо. Її замінували російські окупанти, і вони її підірвали», – пояснив Кислиця.

Нагадаємо, що Рада Безпеки ООН у вівторок, 6 червня, розпочала засідання за запитом України з приводу підриву росією окупованої Каховської ГЕС.

Також США в ООН нагадали росії про її зобов’язання не атакувати греблі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: