Кулеба обіцяв «дотиснути» ООН та Червоний Хрест, щоб вони допомогли Україні після руйнування ГЕС

Читать на русском
Україна працює з ООН та Червоним Хрестом, щоб вони розгорнули місії на постраждалих від затоплення територіях.
Фото: РБК-Україна

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба обіцяв, що уряд «дотисне» міжнародні організації, щоб вони почали надавати допомогу українцям після катастрофи Каховської ГЕС.

Він сказав про це в ефірі «Сніданку з 1+1».

В ООН відреагували на підрив Каховської ГЕС – росію не згадалиООН лише вдень прокоментувала підрив Каховської ГЕС у Херсонській області. Згадки росії у коментарі немає.

«Коли проблема не у відсутності бажання щось робити, а у процедурах, які гальмують процес розгортання міжнародних місій на територіях, які постраждали. Це що стосується ООН, але ми пришвидшуємо процес. Ми вчора та позавчора з ними працювали. Я та інші колеги по уряду сьогодні продовжимо працювати. Я думаю, що ми вийдемо на максимальне розгортання потужностей цих організацій – організації структури ООН. Але є ще міжнародний Червоний хрест – більш складна історія, тому що там стільки правил про нейтральність, про те, щоб не скомпрометувати себе чимось, що з ними треба вести окрему розмову. Тому констатуємо, що швидко у них не вийшло, але ми їх дотиснемо та допоможемо де треба, щоб вони там з'явилися в повному обсязі», – сказав Кулеба.

За словами міністра, ООН слабко реагує на злочини росіян в Україні, тому що йде рф на поступки, намагаючись вирішити одні проблеми за рахунок інших.

«Ось така логіка, що давайте тут не тиснути, тут не критикувати, тут ми прикриємо очі, тут вдамо, що нічого не сталося заради чогось іншого. Це означає, що у всіх цих питаннях, де вони пішли на поступки, будуть страждання, несправедливість. Вони кажуть, це велика дипломатія, ми там маємо балансувати, але дипломатія змінилася», – наголосив він.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський розкритикував ООН та Міжнародний комітет Червоного Хреста за їхню бездіяльність після катастрофи на Каховській гідроелектростанції.

Він також закликав міжнародні організації негайно приєднатися до рятувальної операції у Херсонській області.

Сьогодні вранці під представництвом ООН у Києві проходила акція протесту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: