В одній з країн ЄС новий міністр оборони заявив про готовність військової допомоги Україні

Читать на русском
Новопризначений міністр оборони європейської країни заявив про готовність допомагати Україні зброєю на тлі її контрнаступу.
Ілюстративне фото

Новопризначений міністр оборони Болгарії Тодор Тагарев заявив, що підтримує військову допомогу Україні на тлі її контрнаступу проти окупаційних військ росії.

Про це повідомляє місцеве видання БТА, з посиланням на заяву Тагарева під час вступу на посаду міністра.

«Ми матимемо безпеку, коли останній окупант залишить кордон України, а агресивні наміри Кремля будуть заблоковані. Тільки так можна гарантувати наш регіон і наше майбутнє», – зазначив Тагарев.

При цьому, Окреслюючи пріоритети роботи Міноборони Болгарії, новий міністр окремо згадав про безпеку в Чорноморському регіоні та повномасштабну війну росії проти України.

«Ми повинні зробити все необхідне як для зміцнення нашої обороноздатності, так і для надання допомоги Україні, щоб вона могла продовжити контрнаступ, який вона, очевидно, розпочала, і визволити свої території. Ми повинні зробити це в межах рішень ЄС і Національних зборів», – підкреслив він.

Варто зазначити, що нещодавно болгарський парламент підтримав новий уряд, запропонований найбільшими політичними силами країни. Ще в листопаді 2022 року парламент Болгарії підтримав резолюцію про постачання Україні військової та технічної допомоги.

Нагадаємо, що Болгарія може відмовитися від будівництва АЕС із російськими ядерними реакторами.

Раніше повідомлялося, що Болгарія не веде переговори про безоплатне постачання Україні своїх винищувачів МіГ-29. Але вона готова обміняти їх на сучасні літаки від союзників.

Також стало відомо, що попередній уряд Болгарії підозрюють у незастосуванні санкції ЄС проти росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: