Україна і Болгарія погодили розблокування вантажівок з агропродукцією на кордоні

Читать на русском
У суботу, 22 квітня, стало відомо, що Болгарія розблокує автомобілі з аграрною продукцією з Україною на кордоні та їх розвантаження.
Укрінформ

У суботу, 22 квітня, стало відомо, що Болгарія розблокує автомобілі з аграрною продукцією з Україною на кордоні та їх розвантаження.

Про це повідомляє пресслужба Кабінету міністрів України.

Міністри аграрної політики і продовольства України Микола Сольський та сільського господарства Болгарії Явор Гечев 22 квітня погодили розблокування українських автівок на кордоні та їх розвантаження.

У яких країнах ЄС протестували проти українського зерна та тимчасово заборонили його імпортП'ять країн Євросоюзу збираються чи вже заборонили імпорт української агропродукції. Докладніше – на інфографіці.

Сторони обговорили ситуацію, що склалася, домовилися дочекатися рішення Єврокомісії і потім продовжити переговори.

«Відбулася зустріч двох міністрів: аграрної політики та продовольства України Миколи Сольського та сільського господарства Республіки Болгарія Явора Гечева. Сторони обговорили ситуацію, що склалася, домовилися дочекатися рішення Єврокомісії і потім продовжити переговори. Також міністри погодили розблокування автівок на кордоні та їх розвантаження», – йдеться у повідомленні.

Болгарський міністр після переговорів розповів, що 25 квітня в Люксембурзі очікується зустріч міністрів сільського господарства країн-членів-ЄС, де може бути узгоджено рішення.

Нагадаємо, 18 квітня Україна досягла угоди з Польщею щодо відновлення транзиту українського продовольства через польську територію.

З середи, 19 квітня, уряд Угорщини розпорядився тимчасово заборонити імпорт сільськогосподарських продуктів і зернових з України. Загалом у списку 25 найменувань.

Раніше влада Чехії повідомила, що не збирається вводити заборону на ввезення зерна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: