Болгарія обговорює постачання Україні МіГ-29, але за однієї умови

Читать на русском
Болгарія не має наміру безоплатно передавати Україні всі свої МіГ-29, але готова обміняти їх на сучасні літаки від союзників.

Болгарія не веде переговори про безоплатне постачання Україні своїх винищувачів МіГ-29. Але вона готова обміняти їх на сучасні літаки від союзників.

Про це повідомляє Міноборони країни.

«Крила для свободи»: скільки літаків обіцяли Україні союзники та скільки вже передалиЗ винищувачів Україні поки що відправили лише радянські МіГ-29. Які літаки обіцяли та що передали – на інфографіці.

Раніше ЗМІ писали, що Болгарія нібито висловила готовність передати Україні усі свої літаки МіГ-29.

«Міноборони не проводило переговорів про безоплатне постачання Україні болгарських винищувачів МіГ-29. Таке рішення призвело б до дефіциту можливостей, що суперечить Конституції Республіки Болгарії та Закону про оборону та збройні сили Республіки Болгарії», — йдеться у заяві болгарського відомства.

Але при цьому Болгарія проводила переговори щодо можливості реалізації «трикутної угоди», щоб замінити частину озброєння системами країн-союзників.

Зазначимо, Болгарія має 16 винищувачів МіГ-29 радянського виробництва.

Раніше ЗМІ писали, що Болгарія через посередників може продати Україні велику кількість боєприпасів.

Нагадаємо, чотири винищувачі Міг-29 вже передала Україні Польща. За словами Анджея Дуди, доставка чотирьох винищувачів у процесі, країна також готова надіслати ще шість літаків.

Крім того, Словаччина передала Україні першу партію винищувачів МІГ-29.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: