Болгарія забороняє ввезення продуктів з України

Читать на русском
Наразі немає інформації про те, як довго діятиме тимчасова заборона на ввезення продуктів харчування з України.
Фото: Марица

У середу, 19 квітня, Болгарія вирішила запровадила тимчасову заборону на імпорт продуктів з України, за винятком транзитних товарів.

Про це заявив прем'єр-міністр країни Гилиб Донєв, повідомляє BNR.

У яких країнах ЄС протестували проти українського зерна та тимчасово заборонили його імпортП'ять країн Євросоюзу збираються чи вже заборонили імпорт української агропродукції. Докладніше – на інфографіці.

«Основна причина полягає в тому, що за останній рік, всупереч ідеї так званих «коридорів солідарності», значні обсяги продовольства залишилися в країні і порушили основні виробничо-торговельні ланцюги. Якщо ця тенденція збережеться і навіть посилиться, що цілком реально після введених подібних заборон з боку інших країн, можливо будуть надзвичайно серйозні наслідки для болгарського бізнесу», – пояснив Донєв.

Він зазначив, що Болгарія залишається солідарною з Україною, але банкрутства болгарських сільгоспвиробників ніяк не сприятимуть розвитку галузі.

«Як уряд, який працює і вирішує проблеми болгарських громадян, ми не можемо допустити, щоб це сталося. Ми змушені прийняти цей національний захід, оскільки відповідальні європейські органи все ще розглядають адекватну відповідь на зміни обставин, які призвели до коридорів солідарності», – аргументував прем'єр Болгарії .

Наразі немає інформації про те, як довго діятиме тимчасова заборона на ввезення продуктів харчування з України.

Нагадаємо, напередодні Польща, Угорщина та Словаччина запровадили заборону на імпорт української агропродукції через зниження цін на цю продукцію на внутрішніх ринках. Польська сторона, серед іншого, планувала запровадити заборону на транзит зерна.

Угорщина та Польща, у свою чергу, одразу пообіцяли зберегти транзит української агропродукції.

Раніше влада Чехії повідомила, що не збирається вводить заборону на ввезення зерна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: