Підрив Каховської ГЕС: із зони підтоплення вже евакуювали понад 1300 осіб

Читать на русском
Глава Херсонської ОВА Олександр Прокудін поділився оновленими даними щодо наслідків підриву окупантами Каховської ГЕС.
Фото: Reuters

Глава Херсонської ОВА Олександр Прокудін поділився оновленими даними щодо наслідків підриву окупантами Каховської ГЕС.

Заяви, присвячені ситуації в області, Прокудін опублікував у своєму Telegram-каналі.

Що відомо про Каховську гідроелектростанцію, яку підірвали росіяниЩо відомо про Каховську гідроелектростанцію на Херсонщині, яку зруйнували окупанти – на інфографіці.

Він розповів, що зона підтоплення поступово розширюється. Евакуація із населених пунктів, розташованих по руслу Дніпра, продовжується.

«На даний час відомо про 71 підтоплений будинок. Тільки в селі Тягинка підтоплено 2 мости та 33 житлові будинки. У Бургунці — 3 будинки опинилися у воді. В Одрадокам'янці підтоплено міст, через що утруднений під'їзд до населеного пункту, а в селищі Козацьке Каховського району затоплено 30 будинків», - розповів Прокудін.

Глава ОВА повідомив, що для евакуації мирних мешканців залучено 50 автобусів, також допомагають волонтери та поліція.

«Станом на 15:30 евакуювали 1328 людей, зокрема з мікрорайону Острів у Херсоні. 136 осіб нагодовані та розміщені у гуманітарних центрах», – зазначив Прокудін.

Нагадаємо, в ніч проти 6 червня російська федерація підірвала дамбу Каховської гідроелектростанції, розташовану поблизу міста Нова Каховка на тимчасово окупованій території Херсонської області.

Президент Володимир Зеленський уже провів термінове засідання РНБО, присвячене цій ситуації. Він, зокрема, доручив провести евакуацію мешканців з районів ризику та забезпечити питною водою усі міста та села, до яких постачали воду з Каховського водосховища.

Відомо, що на місці зруйнованої Каховської ГЕС у Херсонській області буде збудовано нову станцію. Її будівництво обійдеться у суму від 800 млн до 1 млрд доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: