Розвідка повідомила деталі підриву Каховського водосховища

Читать на русском
Окупанти двічі мінували Каховську ГЕС перед тим, як її підірвати цієї ночі, 6 червня. Цей крок свідчить про паніку серед загарбників.
t.me/DIUkraine

Окупанти двічі мінували Каховську ГЕС перед тим, як її підірвати цієї ночі, 6 червня. Цей крок свідчить про паніку серед загарбників.

Деталі підриву водосховища повідомили у Telegram Головне управління розвідки.

Природа та війна: як російська агресія вплинула на довкілляВнаслідок російської агресії в Україні постраждало 3 млн гектарів лісу, під загрозою знищення знаходяться заповідні території, у повітря та ґрунти потрапили мільйони тонн шкідливих речовин.

«Цей терористичний акт створив смертельну небезпеку для українських громадян у населених пунктах по обидва береги Дніпра нижче Каховського водосховища. Це беззаперечний акт екоциду та очевидний воєнний злочин, вплив якого виходить далеко за межі України і зачіпає екосистему всього Чорноморського регіону», – йдеться в повідомленні.

Головне управління розвідки ще раніше повідомляло про проведення основних робіт із замінування одразу після захоплення Каховської ГЕС. У квітні минулого року окупанти здійснили додаткове мінування шлюзів та опор. Тоді як на самій греблі було встановлено тентовані вантажівки з вибухівкою.

Як додали розвідники, цей терористичний акт є ознакою паніки путінського режиму та намаганням ускладнити дії українських сил безпеки та оборони. Він стане вагомим доказом на міжнародному трибуналі.

Нагадаємо, російська армія 6 червня підірвала Каховську ГЕС у Херсонській області. Супутникові знімки водосховища та відео з області можна переглянути тут.

Згодом стало відомо, що Каховську гідроелектростанцію повністю зруйновано через підрив машинного залу окупантами зсередини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: