ВАКС затвердив угоду з підприємцем, яких хотів підкупити голову Держлікслужби

Читать на русском
Антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості, затвердженої між прокурором та обвинуваченим підприємцем.

Вищий антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості підприємцем Гоелем Ануджем, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачувала у спробі підкупу керівника Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками Романа Ісаєнка. Йому призначили 5 років умовного позбавлення волі і зобов'язали задонатити 10 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«5 червня 2023 року колегія суддів ВАКС затвердила угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором САП та підприємцем – громадянином іншої країни, якого викрито на пропозиції, обіцянці та наданні 10 тисяч доларів неправомірної вигоди керівнику Держлікслужби. Відповідно до угоди суд визнав особу винуватою у вчиненні злочину, передбаченого за ч. 4 ст. 369 КК України. За вироком суду їй призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі. На підставі ст. 75 КК України суд звільнив особу від відбування призначеного покарання з випробуванням, з іспитовим строком два роки», – інформує прокуратура.

Також, за умовами угоди підприємець зобов'язаний перерахувати 10 млн грн на спеціальний рахунок фонду «United 24» на спільний проєкт Генштабу ЗСУ, Держспецзв'язку та Міністерства цифрової трансформації України - «Армія дронів».

Раніше ВАКС заарештував підозрюваного підприємця з альтернативою майже 5 млн грн застави.

Нагадаємо, 9 грудня НАБУ і САП затримали підприємця під час вчинення злочину, а саме спробі підкупити керівника Держлікслужби. Слідство встановило, що підприємець запропонував керівнику Держлікслужби кошти, аби той посприяв і надав відповідний дозвіл для швидкого ввезення препаратів, які віднесені до прекурсорів та наркотичних лікарських засобів, на територію України із-за кордону. Особу викрили під час надання 10 тис. дол. Пізніше підприємцю повідомили про підозру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: