ВАКС заарештував підприємця, який хотів підкупити голову Держлікслужби

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив частково клопотання детектива НАБУ про арешту підозрюваного підприємця.

Вищий антикорупційний суд заарештував підприємця, якого НАБУ і САП затримали за підозрою у спробі підкупу за 10 тисяч доларів керівника Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками.

Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

«11 грудня слідчий суддя Вищого антикорупційного суду застосував до підприємця запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 4 млн 962 тисяч грн. Його підозрюють у ймовірному наданні неправомірної вигоди керівнику Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (ч. 4 ст. 369 КК України)», – інформує суд.

У ВАКС додали, що в разі внесення застави на підозрюваного покладуть такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не залишати межі Київської області (крім відлучення до міста Києва) без дозволу; повідомляти слідчого (детектива), прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватись від спілкування з особами, указаними в ухвалі суду; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Нагадаємо, 9 грудня НАБУ і САП затримали підприємця під час вчинення злочину, а саме спробі підкупити керівника Держлікслужби. Слідство встановило, що підприємець запропонував керівнику Держлікслужби кошти, аби той посприяв і надав відповідний дозвіл для швидкого ввезення препаратів, які віднесені до прекурсорів та наркотичних лікарських засобів, на територію України із-за кордону. Особу викрили під час надання 10 тис. дол. Пізніше підприємцю повідомили про підозру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: