ВАКС продовжив обов'язки підприємцю, який хотів підкупити голову Держлікслужби

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків.
Роман Ісаєнко (ліворуч)фото: apteka.ua

Вищий антикорупційний суд продовжив до 25 червня строк дії обов'язків, покладених на підприємця Ануджа Гоела, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує у спробі підкупу керівника Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками Романа Ісаєнка.

Таке рішення 25 квітня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Продовжити на два місяці строк дії покладених на (Ануджа Гоела – ред.) ухвалою слідчого судді Вищого антикорупційного суду 11.12.2022 у справі № 991/6277/22 обов'язків. Строк дії обов'язків, покладених на обвинуваченого (Ануджа Гоела – ред.), визначити до 25.06.2023», – йдеться в рішенні.

На обвинуваченого поклали такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою до прокурора, суду; повідомляти прокурора, суд про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватись від спілкування зі свідком та здати на зберігання закордонні паспорти.

Раніше ВАКС заарештував підозрюваного підприємця з альтернативою майже 5 млн грн застави.

Нагадаємо, 9 грудня НАБУ і САП затримали підприємця під час вчинення злочину, а саме спробі підкупити керівника Держлікслужби. Слідство встановило, що підприємець запропонував керівнику Держлікслужби кошти, аби той посприяв і надав відповідний дозвіл для швидкого ввезення препаратів, які віднесені до прекурсорів та наркотичних лікарських засобів, на територію України із-за кордону. Особу викрили під час надання 10 тис. дол. Пізніше підприємцю повідомили про підозру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: