Суд призначив засідання у справі про підкуп голови Держлікслужби

Читать на русском
Антикорупційний суд отримав обвинувальний акт стосовно іноземного підприємця, який намагався підкупити керівника державної служби.

Вищий антикорупційний суд призначив на 10 квітня підготовче засідання за обвинуваченням підприємця громадянина Індії Гоела Ануджа у спробі підкупу за 10 тисяч доларів голови Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками Романа Ісаєнка.

Таке рішення 3 квітня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити на підставі обвинувального акту у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 52022000000000370 від 10.11.2022, за обвинуваченням (Гоела Ануджа – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 369 КК України, відкрите підготовче судове засідання о 16:30 10.04.2023», – йдеться в рішенні.

Раніше ВАКС заарештував підозрюваного підприємця з альтернативою майже 5 млн грн застави.

Нагадаємо, 9 грудня НАБУ і САП затримали підприємця під час вчинення злочину, а саме спробі підкупити керівника Держлікслужби. Слідство встановило, що підприємець запропонував керівнику Держлікслужби кошти, аби той посприяв і надав відповідний дозвіл для швидкого ввезення препаратів, які віднесені до прекурсорів та наркотичних лікарських засобів, на територію України із-за кордону. Особу викрили під час надання 10 тис. дол. Пізніше підприємцю повідомили про підозру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: