САП скерувала до суду справу про підкуп голови Держлікслужби

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно іноземця, який намагався підкупити очільника держслужби..

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно підприємця, який намагався за 10 тисяч доларів підкупити голову Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«3 квітня 2023 року прокурор САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скерував до суду обвинувальний акт за обвинуваченням підприємця – громадянина іншої країни у пропозиції, обіцянці та наданні 10 тисяч доларів неправомірної вигоди керівнику Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками», – інформує прокуратура.

Дії підприємця кваліфіковані за ч. 4 ст. 369 КК України. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

Раніше ВАКС заарештував підозрюваного підприємця з альтернативою майже 5 млн грн застави.

Нагадаємо, 9 грудня НАБУ і САП затримали підприємця під час вчинення злочину, а саме спробі підкупити керівника Держлікслужби. Слідство встановило, що підприємець запропонував керівнику Держлікслужби кошти, аби той посприяв і надав відповідний дозвіл для швидкого ввезення препаратів, які віднесені до прекурсорів та наркотичних лікарських засобів, на територію України із-за кордону. Особу викрили під час надання 10 тис. дол. Пізніше підприємцю повідомили про підозру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: