ВАКС призначив до розгляду справу депутата Київради Трубіцина

Читать на русском
Антикорупційний завершив підготовче засідання у справі за обвинуваченням члена Київміськради та інших у корупції.
Владислав Трубіцин

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду по суті кримінальне провадження за обвинуваченням депутата Київської міської ради Владислава Трубіцина та інших в одержанні 1,39 млн грн неправомірної вигоди.

Таке рішення 6 квітня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити кримінальне провадження № 52021000000000144 за обвинуваченням: (Владислава Трубіцина – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК, (Амана Моламова – ред.), (Дмитра Ковальчука – ред.), (Іллю Ліфа – ред.), (Артема Білинського – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 КК до судового розгляду у відкритому судовому засіданні», – йдеться в рішенні.

Наступне засідання заплановане на 14 квітня о 13:00.

Як відомо, у справі обвинувачують депутата Київради Владислава Трубіцина, ексдиректора КП «Міський магазин» Амана Моламова, його заступника Олексія Непряхіна, заступника директора КП «Київська спадщина» Дмитра Ковальчука, а також двох помічників Трубіцина Іллю Ліфа і Артема Білинського. Стосовно Непряхіна матеріали виділили в окреме провадження у зв'язку з його мобілізацією.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, депутат Київради Владислав Трубіцин у змові з наближеними особами та посадовцями комунальних підприємств організували корупційну схему, в рамках якої одержували від підприємців неправомірну вигоду за розміщення МАФів. Попри те, що право на розміщення таких точок надавалося за результатами відкритих торгів, їх потенційних учасників інформували, що перемогу можуть отримати лише наперед визначені компанії, за винагороду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: