Трубіцина раніше вже притягали до кримінальної відповідальності - журналіст

Читать на русском
Раніше Трубіцин підробив посвідчення інспектора енергонагляду і з'явився з фіктивними перевірками на два ринки в місті Ізюм.
Українські Новини

Депутат Київради від «Слуги народу» Владислав Трубіцин, який потрапив у гучний скандал із хабарництвом, у 2010 році вже притягався до кримінальної відповідальності.

Про це написав журналіст Юрій Бутусов у Facebook.

Згідно зі словами журналіста, Трубіцин підробив посвідчення інспектора енергонагляду та намагався «інспектувати» два ринки у місті Ізюмі.

«Виявляється, 27-річний Трубіцин підробив посвідчення інспектора енергонагляду і з'явився з фіктивними перевірками на два ринки в Ізюмі. На одному з ринків аферистові-початківцю повірили, на іншому – затримали і здали в поліцію», – пише журналіст.

Через молодість підсудного та те, що його дії не спричинили матеріальної шкоди суд звільнив Трубіцина від кримінальної відповідальності. При цьому, зазначається, що підсудний навіть не прийшов на засідання.

«І ось через 10 років Трубіцин придумав значно соліднішу аферу - увійшов до першої п'ятірки партії «Слуга народу» в Києві і почав під «дахом» голови Офісу Президента Андрія Єрмака та заступника голови ОП Олега Татарова вимагати гроші з власників кіосків... Які багаті біографії у цих «нових облич», як легко людьми з такою біографією маніпулювати, компромат на руках, виконають будь-яку команду, не замислюючись», – підсумовує журналіст.

Викриття на хабарах: який запобіжний захід обирали підозрюванимКого з високопосадовців (і не тільки) викривали на хабарі і який запобіжний захід визначав суд – на інфографіці.

Зазначимо, що про відповідну інформацію йдеться у постанові в Єдиному реєстрі досудових розслідувань.

«Як вбачається з матеріалів справи Трубіцин вперше скоїв злочин невеликої тяжкості, раніше до кримінальної відповідальності не притягувався, по місцю проживання та роботи характеризується позитивно, вину свою визнав та щиро розкаявся, його діяння втратило суспільну небезпечність і він перестав бути суспільно небезпечним, а тому суд находить необхідним закрити кримінальну справу внаслідок зміни обстановки», - повідомляється у судовій постанові.

Як відомо, НАБУ і САП просили заарештувати депутата Трубіцина з альтернативою 24,81 млн грн застави. Прокурор стверджував, що політик вживав заходи конспірації. Зокрема, Трубіцин нібито вимкнув телефон перед його затриманням і потім під час його віднайдення в приміщенні Оболонської райдержадміністрації Києва мав інший телефон з іншою SIM-карткою, якими раніше не користувався.

За версією слідства, депутат Київради у змові з наближеними особами та посадовцями комунальних підприємств організували корупційну схему, в рамках якої одержували від підприємців неправомірну вигоду за розміщення МАФів. Попри те, що право на розміщення таких точок надавалося за результатами відкритих торгів, їх потенційних учасників інформували, що перемогу можуть отримати лише наперед визначені компанії, за винагороду.

Нагадаємо, «Слово і діло» повідомляло, що НАБУ і САП викрили на одержанні неправомірної вигоди депутата Київради Владислава Трубіцина та його помічника. Пізніше в НАБУ повідомили деталі справи.

15 лютого стало відомо, що за Трубіцина внесли заставу і він виходить із СІЗО.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: