САП просить оголосити Трубіцина в розшук, а його заставу – стягнути в бюджет

Читать на русском
Антикорупційний суд розгляне прохання прокурора САП про оголошення в розшук депутата та конфіскацію його коштів у бюджет.

Спеціалізована антикорупційна прокуратур просить стягнути в бюджет майже 11 млн грн застави, внесеної за депутата Київської міської ради від фракції «Слуги народу» Владислава Трубіцина. Самого його хочуть оголосити в міжнародний розшук і заочно заарештувати.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«У зв'язку з неявкою обвинуваченого вдруге у судове засідання та інформацією про його відсутність в Україні прокурор САП подав клопотання до ВАКС щодо міжнародного розшуку обвинуваченого. Також обвинувачення буде вимагати звернення всієї застави в розмірі 10 млн 886 тис. грн в дохід держави та обрання обвинуваченому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щойно його затримають. Мета сторони обвинувачення – забезпечити законними заходами продовження розгляду обвинувачення в суді та постановлення справедливого вироку», – інформує прокуратура.

Як зазначили у САП, 16 травня Трубіцин в порушення обов'язків не з'явився в засідання, а його адвокати не могли повідомити про місце перебування обвинуваченого. Слідство встановило, що обвинувачений перетнув кордон України 13 травня цього року. На сьогодні місцеперебування обвинуваченого невідоме.

Як відомо, у справі обвинувачують депутата Київради Владислава Трубіцина, ексдиректора КП «Міський магазин» Амана Моламова, його заступника Олексія Непряхіна, заступника директора КП «Київська спадщина» Дмитра Ковальчука, а також двох помічників Трубіцина Іллю Ліфа і Артема Білинського. Стосовно Непряхіна матеріали виділили в окреме провадження у зв'язку з його мобілізацією.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, депутат Київради Владислав Трубіцин у змові з наближеними особами та посадовцями комунальних підприємств організували корупційну схему, в рамках якої одержували від підприємців неправомірну вигоду за розміщення МАФів. Попри те, що право на розміщення таких точок надавалося за результатами відкритих торгів, їх потенційних учасників інформували, що перемогу можуть отримати лише наперед визначені компанії, за винагороду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: