Суд обрав запобіжний захід депутату Київради Трубіцину

Читать на русском
Суд обрав запобіжний захід депутату Київської міської ради від фракції «Слуга народу» Владиславу Трубіцину.

Суд обрав запобіжний захід депутату Київської міської ради від фракції «Слуга народу» Владиславу Трубіцину. Депутата заарештували на термін у два місяці - до 9 квітня 2022 року з можливістю внесення застави у розмірі 14,886 млн грн.

Таке рішення 11 лютого ухвалила слідча суддя Вищого антикорупційного суду Наталія Мовчан, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, НАБУ і САП просили заарештувати депутата Трубіцина з альтернативою 24,81 млн грн застави. Прокурор стверджував, що політик вживав заходи конспірації. Зокрема, Трубіцин нібито вимкнув телефон перед його затриманням і потім під час його віднайдення в приміщенні Оболонської райдержадміністрації Києва мав інший телефон з іншою SIM-карткою, якими раніше не користувався.

За версією слідства, депутат Київради у змові з наближеними особами та посадовцями комунальних підприємств організували корупційну схему, в рамках якої одержували від підприємців неправомірну вигоду за розміщення МАФів. Попри те, що право на розміщення таких точок надавалося за результатами відкритих торгів, їх потенційних учасників інформували, що перемогу можуть отримати лише наперед визначені компанії, за винагороду.

Організатором відповідних торгів було КП «Міський магазин», на яке депутат мав вплив, оскільки очолював комісію Київради, що опікувалася питаннями благоустрою столиці. Як голова комісії, депутат мав владні повноваження ініціювати рішення про знесення торгових точок, так і усунення перешкод у їхній роботі.

Слідство документувало злочинну діяльність учасників схеми майже рік. Детективи НАБУ зафіксували перемовини щодо семи локацій у різних районах столиці (Дарницькому, Дніпровському, Шевченківському тощо) та передачу 1,39 млн грн неправомірної вигоди двома траншами. Під час одержання другої частини – 1,26 млн грн учасників схеми викрили «на гарячому».

Нагадаємо, «Слово і діло» повідомляло, що НАБУ і САП викрили на одержанні неправомірної вигоди депутата Київради Владислава Трубіцина та його помічника. Пізніше в НАБУ повідомили деталі справи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: