Справа депутата Трубіцина: суд відправив частину застави на потреби ЗСУ

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання заставодавця про зміну запобіжного заходу обвинуваченому екскерівнику КП.

Вищий антикорупційний суд відпустив під особисте зобов'язання колишнього виконувача обов'язків директора комунального підприємства «Міський магазин» Амана Моламова, якого НАБУ і САП підозрюють у справі про одержання неправомірної вигоди депутатом Київської міської ради Владиславом Трубіциним.

Таке рішення 14 березня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання про зміну запобіжного заходу – задовольнити. Змінити застосований до обвинуваченого Амана Моламова запобіжний захід у вигляді застави розміром 965 800 грн на запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Покласти на обвинуваченого обов'язок здати на зберігання закордонні паспорти. Строк дії покладеного обов'язку визначити до 15 травня 2023 року», – оголосив головуючий суддя Ігор Строгий.

Також судді за клопотанням заставодавця Андрія Стужука перерахували 300 тисяч грн на спеціальний рахунок для підтримки ЗСУ, а решту 665 800 грн – повернули заставодавцю.

Як відомо, у справі обвинувачують депутата Київради Владислава Трубіцина, ексдиректора КП «Міський магазин» Амана Моламова, його заступника Олексія Непряхіна, заступника директора КП «Київська спадщина» Дмитра Ковальчука, а також двох помічників Трубіцина Іллю Ліфа і Артема Білинського.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, депутат Київради Владислав Трубіцин у змові з наближеними особами та посадовцями комунальних підприємств організували корупційну схему, в рамках якої одержували від підприємців неправомірну вигоду за розміщення МАФів. Попри те, що право на розміщення таких точок надавалося за результатами відкритих торгів, їх потенційних учасників інформували, що перемогу можуть отримати лише наперед визначені компанії, за винагороду. У жовтні 2022 року САП скерувала цю справу до суду.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: