Трубіцин прокоментував справу НАБУ проти нього

Читать на русском
Депутат Київради Владислав Трубіцин відреагував на кримінальне провадження НАБУ та САП, які підозрюють його у здирстві та отриманні 1,39 млн грн неправомірної вигоди.
Українські новини

Депутат Київради Владислав Трубіцин відреагував на кримінальне провадження НАБУ та САП, які підозрюють його у здирстві та отриманні 1,39 млн грн неправомірної вигоди.

«По-перше, я ніколи і ні від кого не отримував жодних хабарів і тим більше не затримувався на одержанні хабарів! По-друге, я не тікав від НАБУ півдня, як це вкидалося в медіа, і в розшук мене ніхто не оголошував. Так, я був у Оболонській РДА, коли туди приїхали детективи НАБУ. Але я там не ховався, а перебував на робочій зустрічі і за першого ж прохання правоохоронців вийшов до них», - повідомив чиновник у Facebook.

Викриття на хабарах: який запобіжний захід обирали підозрюванимКого з високопосадовців (і не тільки) викривали на хабарі і який запобіжний захід визначав суд – на інфографіці.

Також він наголосив на тому, шо протягом року за ним велось стеження та його «провокував на незаконні дії провокатор і водночас агент НАБУ Андрій Максименко, якого те саме НАБУ ще у 2019 році спіймало на хабарі у 90 тис. доларів, та судова справа щодо нього досі не закрита».

«Тут, як кажуть, висновки робіть самі, чому цей Максименко цілий рік ходив за мною мало не по п'ятах, провокуючи мене на отримання неправомірної вигоди. Але весь цей час Максименко отримував від мене рішучу відмову на будь-які незаконні пропозиції. Я вважаю всю цю справу проти мене політичною розправою за мою тверду позицію в Київраді, яку я завжди мав і матиму!», - підкреслив Трубіцин.

Наостанок депутат запевнив, що завтра, 17 лютого, буде присутнім на пленарному засіданні Київради.

Як відомо, НАБУ і САП просили заарештувати депутата Трубіцина з альтернативою 24,81 млн грн застави. Прокурор стверджував, що політик вживав заходи конспірації. Зокрема, Трубіцин нібито вимкнув телефон перед його затриманням і потім під час його віднайдення в приміщенні Оболонської райдержадміністрації Києва мав інший телефон з іншою SIM-карткою, якими раніше не користувався.

За версією слідства, депутат Київради у змові з наближеними особами та посадовцями комунальних підприємств організували корупційну схему, в рамках якої одержували від підприємців неправомірну вигоду за розміщення МАФів. Попри те, що право на розміщення таких точок надавалося за результатами відкритих торгів, їх потенційних учасників інформували, що перемогу можуть отримати лише наперед визначені компанії, за винагороду.

Організатором відповідних торгів було КП «Міський магазин», на яке депутат мав вплив, оскільки очолював комісію Київради, що опікувалася питаннями благоустрою столиці. Як голова комісії, депутат мав владні повноваження ініціювати рішення про знесення торгових точок, так і усунення перешкод у їхній роботі.

Слідство документувало злочинну діяльність учасників схеми майже рік. Детективи НАБУ зафіксували перемовини щодо семи локацій у різних районах столиці (Дарницькому, Дніпровському, Шевченківському тощо) та передачу 1,39 млн грн неправомірної вигоди двома траншами. Під час одержання другої частини – 1,26 млн грн учасників схеми викрили «на гарячому».

Нагадаємо, «Слово і діло» повідомляло, що НАБУ і САП викрили на одержанні неправомірної вигоди депутата Київради Владислава Трубіцина та його помічника. Пізніше в НАБУ повідомили деталі справи.

15 лютого стало відомо, що за Трубіцина внесли заставу і він виходить із СІЗО.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: