Україна не втягуватиме у війну жодну з країн НАТО – Зеленський

Читать на русском
За словами Зеленського, Україна розуміє, що до кінця війни не зможе стати членом НАТО. При цьому наша країна не має наміру шукати альтернативу членству в Альянсі.
Фото: Getty Images

Україна не має наміру залучати НАТО у війну, яку проти неї розв'язала росія.

Таку заяву зробив президент Володимир Зеленський під час спільної прес-конференції зі своїм естонським колегою Аларом Карісом.

Членство України в НАТО: як до цього ставляться союзникиЯк союзники ставляться до членства України у НАТО. На інфографіці – останні заяви партнерів.

«Ми люди адекватні і розуміємо, що жодну країну НАТО ми не втягуватимемо у війну... Але ми хочемо гарантій безпеки до закінчення нинішньої війни. Сьогодні, коли ми говоримо про гарантії безпеки для України – це і санкції, і фінансові гарантії та зброя», – сказав Зеленський.

Президент наголосив, що Україна розуміє, що до кінця війни не зможе стати членом НАТО.

«Ми розуміємо, що не будемо членами НАТО, доки триває ця війна. Не тому, що не хочемо, бо це неможливо. Але альтернатив членству в НАТО Україна не шукає, і нинішні гарантії безпеки мають діяти, доки Україна не отримає головних гарантій безпеки, а саме – членства в НАТО», – розповів глава держави.

Напередодні Зеленський заявив, що Україна готова стати членом НАТО, але чекає, коли Альянс буде готовий ухвалити нашу країну.

Раніше генсек організації Єнс Столтенберг розповів, які рішення щодо України планує ухвалити НАТО на липневому саміті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: