Єрмак спрогнозував, що може стати ключовим чинником для завершення війни в Україні

Читать на русском
Згідно з його словами, він дійсно вважає, що запрошення України до НАТО може стати ключовим чинником для закінчення цієї війни.
Офіс президента

Україна потребує гарантій безпеки на шляху до членства в НАТО, тому що головною гарантією для країни є членство в Альянсі. При цьому, саме запрошення України до Північноатлантичного альянсу може стати ключовим чинником для завершення війни з рф.

Про це керівник Офісу Президента Андрій Єрмак заявив в інтерв’ю «Голосу Америки».

«Щодо гарантій безпеки. Ви знаєте, що Президент Зеленський почав про це говорити вже багато місяців тому, що ми потребуємо гарантій безпеки на шляху до нашого членства в НАТО. Тому що головною гарантією є членство в НАТО. НАТО сьогодні є найсильнішим альянсом у світі. Це визнають усі. І я певен, що так буде», - сказав він.

Вступ до НАТО: з якими країнами Україна підписала декларації щодо підтримки руху до АльянсуУкраїна вже з 18 країнами підписала декларації щодо підтримки своєї євроатлантичної інтеграції. Список – на інфографіці.

Згідно з його словами, він дійсно вважає, що запрошення України до НАТО може стати «ключовим чинником для закінчення цієї війни».

Як зазначив Єрмак, країна-агресор має прийняти приєднання України до НАТО.

«І вона нікуди не дінеться. Вона прийме це. Тому що вони змінили реальність. Це вони напали на Україну», – зазначив глава Офісу президента.

Єрмак також заявив, що вступ до НАТО – це не лише бажання України, а «абсолютно така реальність, яку потребує сучасний світ, сучасна Європа».

«Європа потребує захищеного світу. І без України це неможливо зробити», – констатував голова Офісу президента.

Нагадаємо, генсек НАТО Єнс Столтенберг розповів, які рішення щодо України планується ухвалити на липневому саміті.

Раніше «Слово і діло» вивчило настрої союзників щодо членства України.

З інфографіки можна дізнатися, як змінювалося ставлення самих українців до вступу до організації.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: