Японія не планує ставати членом НАТО, але знає про плани Альянсу відкрити офіс в країні

Читать на русском
Посол Японії у США заявив про плани відкриття офісу Альянсу у Токіо для сприяння консультаціям у регіоні. Такий офіс може бути першим в Азії.
Brookings.edu

У середу, 24 травня, прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда заявив, що країна не планує ставати членом НАТО, але визнав план Альянсу щодо відкриття офісу країні.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що коментар Кісіди прозвучав після того, як раніше посол Японії в США заявив про плани щодо відкриття офісу Альянсу у Токіо для сприяння консультаціям у регіоні. Такий офіс може бути першим в Азії.

«Мені не відомо про жодне ухвалене рішення», - сказав Кісіда на засіданні парламенту щодо питання про відкриття офісу НАТО у Токіо, додавши, що його країна не планує приєднуватися до Альянсу як постійний або асоційований член.

У відповідь речник міністерства закордонних справ Китаю Мао Нін назвав крок Японії чимось, що Азіатсько-Тихоокеанський регіон «не вітає», заявивши, що Токіо має бути «дуже обережним у питанні військової безпеки», враховуючи його «історію агресії».

Також повідомлялося, що ЄС вирішив прокласти новий канал зв'язку до Японії в обхід росії.

Раніше лідери північних країн-членів НАТО виступили зі спільною заявою про підтримку вступу України до ЄС та НАТО за підсумками саміту в Гельсінках, який проходив сьогодні, 3 травня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: