Генсек НАТО розповів, від чого будуть залежати терміни передачі Україні F-16

Читать на русском
За словами Столтенберга, зараз НАТО працює над програмою підготовки українських льотчиків на F-16. А рішення про те, коли передавати літаки, буде ухвалено пізніше.
Фото: AP

Терміни поставок Україні західних винищувачів F-16 ще не були затверджені країнами-членами НАТО.

Про це заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг на прес-конференції в Брюсселі, повідомляє пресслужба НАТО.

Хто із союзників України вже приєднався до коаліції винищувачівЄвропа формує коаліцію винищувачів для України. Які країни приєдналися та чим готові допомогти – на інфографіці.

За його словами, зараз члени Альянсу працюють над програмою підготовки українських льотчиків на F-16. А рішення про те, коли передавати літаки, буде ухвалено пізніше.

«За останні дні ми почули кілька заяв про те, що деякі союзники мають намір розпочати навчання українських пілотів. Ця підготовка справді має сенс, бо на якомусь етапі у нас з'явиться можливість постачати літаки. Але коли і як це станеться, ще доведеться вирішити. Найрозумніше робити це поетапно», – заявив Столтенберг.

Генсек НАТО зазначив, що терміни постачання Україні винищувачів F-16 залежатимуть від того, як розвиватиметься ситуація на полі бою.

«Залежно від того, як розвиватиметься війна, як розвиватиметься обстановка на землі, тоді й прийматимуться остаточні рішення щодо доставки літаків», – розповів політик.

Нагадаємо, 21 травня Байден офіційно підтвердив, що американська армія почне тренувати українських військових для роботи із західними винищувачами. Держдеп назвав передачу F-16 Україні пріоритетом для США.

Раніше у Повітряних силах ЗСУ розповіли, скільки винищувачів може отримати Україна у першій хвилі допомоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: