Лукашенко закликав Казахстан до дружби з рф заради ядерної зброї

Читать на русском
Білоруський диктатор прокоментував слова президента Казахстану Касима-Жомарта Токаєва, який назвав проблемою ядерну зброю одну на двох у рф та Білорусі.
Фото: ТАРС

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував Казахстану мати тісні відносини з росією задля отримання ядерної зброї. Диктатор закликав Астану вступити до «Союзної держави» Москви та Мінська.

Про це повідомляє російське агенство «Вєдомості», яке цитує Лукашенка.

Зокрема, білоруський диктатор прокоментував слова президента Казахстану Касима-Жомарта Токаєва, який назвав проблемою «ядерну зброю одну на двох» у рф та Білорусі.

Білорусь уже навряд чи вторгнеться в Україну: аналітики назвали причини та оцінили стан арміїВ ISW вважають, що Білорусь уже не вступить у війну проти України через внутрішню динаміку всередині країни. Але навіть якщо вторгнення трапиться, армія Лукашенка не зможе зробити більше, ніж тимчасово відволікти ЗСУ від інших ділянок фронту.

Як зазначається, він заявив, що ніхто не виступає проти наявності у Казахстану та інших країн таких самих тісних відносин, як у Москви з Мінськом.

«Якщо хтось переживає - не думаю, що Касим-Жомарт Токаєв переживає з цього приводу, але якщо раптом - то ніхто не має проти, щоб у Казахстану та інших країн були такі самі тісні стосунки, як у нас із рф», - заявив він.

Водночас Лукашенко наголосив, що за дружби з країною-агресором ядерна зброя буде у всіх.

«У союз Білорусі з росією треба вступати, і все: буде ядерна зброя на всіх», - заявив він.

Крім того, самопроголошений президент заявив, що Росія нібито попередила розвиток найгірших подій, напавши на Україну.

«Якби це не сталося в лютому 2022 року, це сталося б пізніше, але на найгірших умовах для росії, для нас – для Білорусі», – сказав Лукашенко.

Раніше Лукашенко заявив, що переміщення ядерної зброї росії в Білорусь вже почалося.

Нагадаємо, Лукашенко заперечує, що такий крок є інструментом залякування та шантажу з боку росії. При цьому він пригрозив, що в Білорусі може з'явитися ще й стратегічна ядерна зброя.

На думку експерта, розміщення ядерної зброї росії на території Білорусі вдарить лише по Мінську, для України та НАТО абсолютно нічого не зміниться.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: