Держсекретар США закликав режим Лукашенка звільнити політичних в'язнів

Читать на русском
США засудили режим авторитарного правителя Білорусі Олександра Лукашенка, заявивши, що він несправедливо утримує понад 1500 політичних в'язнів.
Державний секретар США Ентоні БлінкенФото: Раміль Ситдиков

Державний секретар США Ентоні Блінкен закликав режим самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка звільнити всіх політичних в'язнів.

Про це Блінкен написав у Twitter.

«Напередодні Дня солідарності з політичними в’язнями в Білорусі ми засуджуємо затримання понад 1500 в’язнів режиму Лукашенка.

Ми закликаємо до їх негайного, безумовного звільнення та підтримуємо прагнення білоруського народу до демократичного майбутнього», – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, 21 травня відзначається День солідарності з політв'язнями Білорусі. За інформацією держдепу США, у Білорусі несправедливо утримують у в'язницях понад 1500 осіб.

Також у держдепі зазначають, що ці чоловіки та жінки були заарештовані та ув’язнені за реалізацію своїх прав людини та свобод у боротьбі за білоруську демократію, протести проти фальсифікації виборів або за протидію війні росії проти України. Багато судів над ними проходили за зачиненими дверима, захищені від громадського контролю.

Нагадаємо, у колонії у Білорусі помер політв'язень, засуджений за карикатуру на Лукашенка.

На початку 2022 року стало відомо, що кількість політв'язнів у Білорусі наближається до тисячі.

Також уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубинець розповів, скільки українських політв'язнів утримує рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: