Зеленський у зверненні заявив про плани прискорити поставки систем ППО після удару рф по Дніпру

Читать на русском
Президент у вечірньому зверненні повідомив про ситуацію в Дніпрі, а також про засідання Ставки та наради з міжнародних питань та санкцій проти росії.
Фото: Офіс президента України

Україна зробить усе можливе для того, щоб прискорити поставки більшої кількості систем протиповітряної оборони.

Про це заявив президент Володимир Зеленський, коментуючи сьогоднішній удар окупантів по Дніпру.

«Протягом дня отримую доповіді щодо ситуації у Дніпрі та ліквідації наслідків чергового удару. Це суто звірство: російська ракета, балістика – проти лікарні та ветеринарної клініки. Абсолютно хворі істоти.

Станом на цю хвилину внаслідок удару загинули двоє людей. Мої співчуття рідним та близьким! Розбір завалів ще не завершився. Понад 30 людей поранено, серед них двоє дітей», – резюмував Зеленський.

Головне із вечірнього звернення глави держави:

  • Провів Ставку. Питання очевидні: передова, наш захист та наші активні дії, постачання наших воїнів зброєю та снарядами, технікою, ППО та захист від терору. Міністр оборони доповів про результати зустрічі «Рамштайну» – гарні результати.

  • За цей тиждень маємо значний прогрес і щодо сучасної авіації для України, яка стане ключовим компонентом нашого захисту у повітрі. Ми рухаємось у модернізації оборони швидше, ніж можна було припустити ще півроку тому.

  • Провів нараду з міжнародниками щодо нашого руху до НАТО. Кожна можливість цього та наступного місяця, загалом цього року, щоб наповнити реальним політичним змістом наші відносини з Альянсом. Була важлива розмова з сенатором Гремом – це один із найвпливовіших та найдосвідченіших сенаторів США.

  • Провів нараду щодо нових санкцій – проти тих, хто сприяє російській агресії.

  • Готуємо кілька міжнародних звернень, щоб збільшити підтримку нашої держави та нашої боротьби за свободу – підтримку як серед наших традиційних союзників та партнерів, так і у країнах Глобального Півдня.

«І ще одне. Сьогодні Грузія відзначає День Незалежності. Я вітаю весь народ Грузії і хочу бути разом з нами та всіма іншими народами Європи у вільній, мирній та об'єднаній європейській сім'ї. Я бажаю цього всієї Грузії – і тим частинам вашої країни, які поки що перебувають у російській окупації. Поки що», – підсумував Зеленський.

Нагадаємо, за підсумками Ставки, президент також анонсував «дуже важливі кроки» у сфері оборони України.

Раніше повідомлялося, що Зеленський відповів на петицію про зареєстровані партнерства.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: