Зеленський у зверненні розповів про підготовку до візитів іноземних лідерів

Читать на русском
Україна активно готується до нових зустрічей та переговорів і робить все для того, щоб на саміті НАТО у Вільнюсі було ухвалено рішення, яке спрацює на користь нашої країни. Про це заявив президент Володимир Зеленський.
Фото: Офіс президента України

Україна активно готується до нових міжнародних заходів і робить все для того, щоб на саміті НАТО у Вільнюсі було ухвалено рішення, яке «спрацює».

Про це президент Володимир Зеленський розповів у своєму традиційному зверненні до нації.

«Ми вже почали готувати цей і найближчі тижні. Очікуємо на нові зустрічі та переговори, поки більшою мірою – візити до нас, у нашу державу. Буде ще зброя для наших воїнів», – заявив глава держави.

Президент також відреагував на рішення Парламентської асамблеї НАТО щодо визнання злочинів росії проти України геноцидом.

«Сьогодні є важливою декларацією від Парламентської асамблеї НАТО. Речі названі своїми іменами – чітке визнання геноцидом злочинів Росії проти нашої держави, чітке засудження рашистської ідеології. Це правильна основа і для інших міжнародних організацій», – наголосив Зеленський.

Головне зі звернення українського лідера:

  • Готуємось до кількох проміжних заходів безпеки у країнах-сусідках – тих, які нас більше підтримують. Будуть і нові звернення задля розуміння світом України, задля зміцнення наших зв'язків із партнерами.

  • Інтенсивна зовнішня політика, різні нестандартні формати, максимум корисної уваги світу до України, нашого захисту – все це продовжуватимемо. Дедалі більше результатів для України – ППО, артилерія, бронетехніка, снаряди, тренування – це обов'язково.

  • Подякував усім воїнам, що захищають небо. Зі вчорашнього вечора і до сьогоднішнього ранку збито 25 «Шахедів». 25 із 25. Відмінний результат. І кожне таке збиття – це врятовані життя людей, це наша врятована інфраструктура

  • Вдалося збити й частину ракет терористів, але, на жаль, не всі. На жаль, були влучення. Дніпро та Харків, Одеса та Львів, Київ та Запоріжжя – всі наші міста та громади мають отримати повноцінний повітряний щит. Дуже активно працюємо над цим разом із партнерами.

Нагадаємо, вчора Зеленський розповів подробиці своїх зустрічей на саміті G7.

Варто зазначити, що президент у Хіросімі виступив із промовою перед лідерами «Великої сімки». У своєму зверненні він оцінив виклики, з якими останнім часом зіткнулася демократія.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: