Зеленський у зверненні повідомив про старт нового етапу економічної інтеграції з ЄС

Читать на русском
Сьогодні Євросоюз ухвалив рішення про продовження економічного безвізу для України. Президент Володимир Зеленський назвав цю подію започаткування нового етапу секторальної інтеграції економіки України з ЄС.
Фото: Офіс президента України

Сьогодні Євросоюз ухвалив рішення про продовження «економічного безвізу» для України. Президент Володимир Зеленський назвав цю подію початком нового етапу секторальної інтеграції економіки України з ЄС.

Таку заяву глава держави зробив у своєму традиційному вечірньому зверненні до нації.

«Фактично це повне скасування мит та квот до червня 24 року. І це новий етап секторальної інтеграції нашої економіки – України та всього Європейського Союзу, те, що однозначно робить нас усіх у Європі сильнішим», – зазначив президент.

Він додав, що мета України – перетворити тимчасову торгову лібералізацію на українську продукцію на постійну, «без винятків та обмежень».

«Маємо усвідомлювати, що і після цього є ризик, що окремі обмеження все ж таки можуть залишитися. Якщо тиск окремих урядів на ЄС збережеться», – заявив Зеленський.

При цьому, за словами українського лідера, внутрішня політика не має перекривати спільних європейських цілей.

Головне із вечірнього звернення Зеленського:

  • Повернули з російського полону ще 106 наших воїнів – вони билися Бахмутському напрямі. Дуже важливо те, що про багатьох із цих 160 осіб взагалі не було жодної інформації – вони вважалися безвісти зниклими.

  • Подякував усім, хто дав цей результат. Буданов, Єрмак, Усов, Лубинець, Малюк, Клименко – усі, хто готував цей обмін – молодці! Окремо президент звернувся до бійців на передовій: чим більше російських бранців візьмемо, тим більше наших людей повернемо.

  • Провів зустріч сьогодні у Києві з міністром оборони Швеції. Особливого акценту в зустрічі зробили на посиленні нашої оборони бронетехнікою. Обговорили й нашу авіаційну коаліцію. Сьогодні Фінляндія відправила новий пакет оборонної підтримки – вже 16-й.

  • Мав честь сьогодні привітати із професійним днем нашу Державну службу спеціального зв'язку та захисту інформації України. Подякував за те, що зв'язок в Україні і для держави, і для наших військових, і для звичайних громадян залишається стабільним за всіх загроз.

  • Є за що подякувати і нашим воїнам Нацгвардії, зокрема на Запорізькому напрямку. Знищено пару російських «сушок» 15-ю бригадою оперативного призначення нашої Нацгвардії. Дякую двом нашим особливо влучним воїнам. До речі, один із них уже відзначений званням Героя України і має на своєму рахунку не лише ворожі літаки, а й збиту крилату ракету.

«Слава всім, хто бореться заради України! Дякую всім у світі, хто нам допомагає!», – підсумував президент.

Нагадаємо, 24 травня Зеленський на Ставці обговорив перехід ЗСУ на нові типи літаків та навчання пілотів.

Раніше ми проаналізували, що упродовж останнього місяця обіцяв президент.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: