Зеленський відповів на петицію про реєстровані партнерства

Читать на русском
Президент зазначив, що звернувся до Голови Верховної Ради України та до Кабміну з проханням розглянути порушене в електронній петиції питання.
Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський розглянув петицію про зареєстровані партнерства, яка набрала 25 тисяч голосів.

Про це повідомляється на сайті електронних петицій.

У яких країнах дозволені одностатеві шлюби та союзиКраїни світу, де дозволені одностатеві шлюби та одностатеві союзи – на інфографіці Слово і діло.

Зеленський зазначив, що звернувся до Голови Верховної Ради України та Кабміну з проханням розглянути порушене в електронній петиції питання.

«Стосовно проєкту Закону України «Про інститут реєстрованих партнерств» слід зазначити, що наразі він перебуває на розгляді Комітету Верховної Ради України з питань правової політики й до низки його положень висловлені зауваження та пропозиції від профільних комітетів й уповноважених органів державної влади, які потребують доопрацювання задля забезпечення ефективності функціонування відповідного інституту», – йдеться у повідомленні.

Також Уряд у рамках реалізації Національної стратегії у сфері прав людини доручив Міністерству юстиції України розробити та подати до Кабінету Міністрів України законопроєкт про усунення дискримінаційних положень, які можуть порушувати майнові та немайнові права партнерів, що не перебувають у шлюбі, запровадження інституту зареєстрованого цивільного партнерства.

«Міністерство юстиції України наразі працює над комплексним законодавчим запровадженням інституту цивільного партнерства з визначенням правових засад, порядку і наслідків його державної реєстрації, а також правового статусу й особистих немайнових та майнових прав і обов’язків партнерів з урахуванням особливостей вже наявних правових інститутів», – йдеться у повідомленні.

Зеленський також нагадав, що розглядаючи влітку минулого року петицію щодо одностатевих шлюбів, було акцентувано увагу на тому, що за Конституцією України шлюб ґрунтується на вільній згоді жінки та чоловіка. В умовах воєнного чи надзвичайного стану Конституція України не може бути змінена.

Нагадаємо, у березні до Ради внесли законопроєкт про одностатеві партнерства.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: