Антикорупційний суд заочно заарештував екссуддю з Луганщини

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання прокурора САП про обрання заочного запобіжного заходу до обвинуваченого.

Вищий антикорупційний суд заочно взяв під варту колишнього суддю Старобільського районного суду Луганської області Віталія Озерова, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує в одержанні неправомірної вигоди. Він залишився в Старобільську, який перебуває в окупації.

Таке рішення 18 травня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Обрати (Віталію Озерову – ред.), який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Після затримання (Віталія Озерова – ред.) і не пізніш як через 48 годин з часу його доставки до місця кримінального провадження суд за участю обвинуваченого має розглянути питання про застосування обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або його зміну на більш м'який запобіжний захід, про що постановити ухвалу», – йдеться в рішенні.

За версією обвинувачення, суддя отримав неправомірну вигоду в розмірі 10200 гривень за непритягнення громадянина до адміністративної відповідальності. Дії судді кваліфікували за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, справу судді Озерова передали до Донецької області. Також Вища рада правосуддя відсторонила його від здійснення правосуддя до набуття чинності вироком або закриття справи.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: