ВАКС продовжив розслідування справи судді з Рівненщини

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання детектива НАБУ про продовження строку досудового розслідування за підозрою служителя Феміди.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 4 серпня строк розслідування справи за підозрою судді Корецького районного суду Рівненської області Євгена Кулика та адвоката Миколи Туровича в одержанні 1100 доларів неправомірної вигоди.

Таке рішення 19 травня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання детектива НАБУ про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні № 52023000000000144 задовольнити. Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні № 52023000000000144 за підозрою (Євгена Кулика – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК та (Миколи Туровича – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК до чотирьох місяців», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру судді Корецького райсуду Рівненщини Євгену Кулику та адвокату Миколі Туровичу. У межах досудового розслідування встановлено, що за 1100 доларів суддя обіцяв закрити адміністративну справу, що перебувала у нього на розгляді, стосовно громадянина, який вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ст. 130 Кодексу про адміністративні правопорушення України («Керування транспортним засобом в стані алкогольного сп'яніння»). Грошові кошти суддя отримав за посередництва адвоката. Осіб було викрито одразу після отримання ними обумовлених коштів детективами НАБУ.

Пізніше Вищий антикорупційний суд визначив 700 тисяч грн застави підозрюваному судді Кулику, а адвокату Туровичу – 600 тис. грн. Також на них обох поклали такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; не відлучатись із Рівненської області без дозволу; утримуватись від спілкування зі свідками та іншим підозрюваним у кримінальному провадженні; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: