Справу судді Озерова передали до Донецької області

Читать на русском
Верховний суд задовольнив прохання антикорупційного прокурора про скерування справи судді Віталія Озерова до сусідньої області.

Суд передав обвинувальний акт щодо судді Старобільського районного суду Луганської області Віталія Озерова до Донецької області.

Таке рішення ухвалив Касаційний кримінальний суд за результатами розгляду клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор САП Юрій Олефір просив суд передати обвинувальний акт щодо Озерова до Слов'янського міського районного суду Донецької області для подальшого судового розгляду. Клопотання подане на підставі приписів статей 32, 34 КПК України й мотивоване тим, що в зазначеному кримінальному провадженні в скоєнні злочину обвинувачується Озеров, який є суддею Старобільського райсуду Луганської області.

Згідно з нормами ч. 2 ст. 32 КПК України, кримінальне провадження щодо обвинувачення судді у вчиненні кримінального правопорушення не може здійснюватися тим судом, в якому обвинувачений обіймає чи обіймав посаду судді.

Вислухавши доводи прокурора, суд задовольнив клопотання.

Нагадаємо, Вища рада правосуддя відсторонила підозрюваного НАБУ суддю Озерова до набуття чинності вироку або закриття справи. Також НАБУ вивчило дзвінки цього судді й заявника у справі. Раніше суд відпустив Озерова під особисте зобов'язання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: