НАБУ завершило розслідувати справу одеського судді

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку ухвалили рішення про відкриття матеріалів розслідування стороні захисту служителю Феміди.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідувати справу за підозрою судді одного з районних судів міста Одеси в одержанні 4000 доларів неправомірної вигоди.

Про це повідомляють прес-служби органів.

У НАБУ і САП не повідомляють прізвище фігуранта, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться про суддю Київського райсуду Одеси Людмилу Салтан.

«Прокурор ухвалив рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно судді одного з районних судів міста Одеси, яку у березні 2023 року викрили на одержанні 4000 доларів неправомірної вигоди. Наразі детективам НАБУ надано доручення відкрити для ознайомлення матеріали справи стороні захисту», – інформує САП.

Нагадаємо, 29 березня 2023 року НАБУ і САП викрили суддю Київського райсуду Одеси Людмила Салтан «на гарячому». За даними слідства, служителька Феміди отримала кошти від громадянина за ухвалення позитивного рішення у цивільній справі на його користь. Її викрили одразу після одержання неправомірної вигоди.

31 березня керівник антикорупційної прокуратури повідомив Салтан про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України. Пізніше Вища рада правосуддя дозволила заарештувати Салтан.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: