Засідання «Рамштайну»: глава Пентагону назвав головний пріоритет у постачанні зброї Україні

Читать на русском
Міністр оборони США заявив, що ключовою темою сьогоднішнього засідання у форматі Рамштайну стане подальше посилення протиповітряної оборони України.
Фото: Getty Images

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що ключовою темою сьогоднішнього засідання у форматі «Рамштайн» стане подальше посилення протиповітряної оборони України.

Про це глава Пентагону розповів у своєму вступному слові до учасників засідання, яке цитує пресслужба американського військового відомства.

«Рамштайн»: яку допомогу отримувала Україна за підсумками зустрічей із союзникамиЯку військову допомогу отримувала Україна за підсумками засідань Контактної групи з оборони у форматі Рамштайн – на інфографіці.

За його словами, зараз Україна найбільше потребує радарів, систем ППО та ракет до них.

«Ми допомогли Україні захистити своє небо та не послабимо своєї підтримки. Росії не вдалося встановити перевагу в повітряному просторі, тому можливості протиповітряної оборони знову будуть у фокусі наших сьогоднішніх дискусій», – заявив Остін.

Він також додав, що незабаром США почнуть навчати українських пілотів управлінню винищувачами F-16.

«Ми сподіваємося, що ці навчання розпочнуться найближчими тижнями. Це дозволить зміцнити здібності українських Повітряних сил у довгостроковій перспективі», – наголосив глава Пентагону.

Нагадаємо, за оцінкою Військово-повітряних сил США, навчальна програма для українських пілотів на F-16 може тривати чотири місяці.

Раніше ЗМІ дізналися про подробиці першого етапу навчання українських пілотів на F-16.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: