У Пентагоні озвучили суму військової допомоги, переданої Україні за підсумками всіх «Рамштайнів»

Читать на русском
Остін зазначив, що лише за останній місяць США передали Україні озброєння загальною вартістю 1,8 млрд. доларів. А Німеччина зобов'язалася надати військову допомогу на суму 3 млрд. доларів.
Фото: AP

Сумарний обсяг оборонної допомоги Україні в рамках Контактної групи «Рамштайн» склав 65 мільярдів доларів.

Таку заяву зробив міністр оборони США Ллойд Остін під час свого звернення до членів нового засідання «Рамштайну».

«Рамштайн»: яку допомогу отримувала Україна за підсумками зустрічей із союзникамиЯку військову допомогу отримувала Україна за підсумками засідань Контактної групи з оборони у форматі Рамштайн – на інфографіці.

«Ця Контактна група виділила приблизно 65 мільярдів доларів у вигляді оборонної допомоги. путін думав, що наша рішучість з часом ослабне, він розраховував на це. Але ми залишаємося єдиними, незважаючи ні на що», – наголосив глава Пентагону.

Він зазначив, що лише за останній місяць США передали ЗСУ озброєння загальною вартістю 1,8 млрд. доларів. А Німеччина зобов'язалася надати військову допомогу на суму 3 млрд. доларів.

«Ми підготували дев'ять українських бригад та продовжуємо допомагати українським бойовим підрозділам. Це відповідає першочерговим потребам України та відображає нашу спільну рішучість», – зазначив Остін.

Нагадаємо, засідання «Рамштайну» розпочалося сьогодні. Воно пройде у онлайн-форматі.

Раніше Остін заявив, що ключовою темою засідання стане подальше посилення протиповітряної оборони України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: