Німеччина передала Україні новий пакет військової допомоги

Читать на русском
До нового пакету допомоги увійшли мостоукладачі, розвідувальні дрони, антидронові системи, машини для прикордонників та вантажівки, а також система радіолокації повітряного огляду TRML-4D.
Фото: armyinform.com.ua

Збройні сили України отримали нову партію військової допомоги від Німеччини.

Про постачання озброєння повідомили у пресслужбі німецького уряду.

Глави МЗС Німеччини та Угорщини посварилися через блокування допомоги Україні – PoliticoПід час зустрічі міністрів ЄС між главами МЗС Німеччини та Угорщини виникла суперечка через блокування допомоги Україні.

До нового пакету допомоги увійшли мостоукладачі, розвідувальні дрони, антидронові системи, машини для прикордонників та вантажівки.

Крім того, Німеччина передала Україні радіолокаційну систему повітряного огляду TRML-4D, яка забезпечує багатофункціональне спостереження та перехоплення цілей у радіусі до 250 км та на висоті до 30 км.

Вся техніка та озброєння вже знаходяться в Україні. У німецькому уряді зазначили, що з міркувань безпеки вони не афішують способи надсилання допомоги.

Нагадаємо, 13 травня німецька влада оголосила про новий пакет допомоги Україні на 2,7 млрд євро, до якого увійдуть зенітно-ракетні комплекси, танки та БМП.

Раніше повідомлялося, що до Німеччини прибули танки Abrams для навчання українських захисників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: