Прем'єр Бельгії анонсував новий пакет військової допомоги для ЗСУ

Читать на русском
Глава бельгійського уряду також розповів, що влада країни вивчає способи передачі Україні доходів від заморожених російських активів.
Александр де КрооФото: premier.be

Уряд Бельгії планує надати Україні ще один пакет військової допомоги.

Таку заяву зробив прем'єр-міністр країни Олександр де Кроо у ході спільного брифінгу з президентом України Володимиром Зеленським.

«Рамштайн»: яку допомогу отримувала Україна за підсумками зустрічей із союзникамиЯку військову допомогу отримувала Україна за підсумками засідань Контактної групи з оборони у форматі Рамштайн – на інфографіці.

Він зазначив, що головна мета Брюсселя у цій війні – допомогти Україні позбутися незаконної окупації, схожої на ту, з якою зіткнулися Бельгія та Нідерланди у роки Другої світової.

«Ми готуємо новий пакет військової допомоги Україні. І як ви знаєте, із цими військовими пакетами можуть виникати практичні перешкоди. Але немає жодного сумніву, що ми маємо продовжувати цю підтримку», – повідомив де Кроо.

Глава бельгійського уряду також розповів, що влада країни вивчає способи передачі Україні доходів від заморожених російських активів.

«Ми заморозили вже 58 млрд євро активів російського Центрального банку. Тепер потрібно вивчити, як можна використовувати доходи від цих активів, щоб гроші були спрямовані на відновлення України», – підкреслив бельгійський прем'єр.

У березні повідомлялося, що Бельгія передасть Україні 240 військових вантажівок. Разом із поставками передбачені інструкції з користування та запчастини.

А в січні влада Бельгії зобов'язалася передати ЗСУ озброєння та боєприпасів на 92 млн євро

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: